1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Re: Tarih-i Kadim

MesajGönderilme zamanı: 05 Ağu 2015 02:08
gönderen bergman
gözlükler olmamış kanka

Re: Tarih-i Kadim

MesajGönderilme zamanı: 07 Ağu 2015 03:37
gönderen bergman
tekrardan izledim. genel olarak güzel olmuş lan. senin cesaretine girişimciliğine hayranım. ilginin üstüne gidiyosun böyle de devam et

Re: Tarih-i Kadim - Müslüman Bilim Adamları - Ali Kuşçu

MesajGönderilme zamanı: 29 Ağu 2015 15:40
gönderen bergman
çevrende bi arkadaşında canon 550d 650d falan yok mu buğra rica edip alsana videoyu çeker geri verirsin bide tripod ayarlarsın madem bu işi severek yapıyosun az daha profesyonel yap :) izledim güzeldi ama çok fazla isim söyledin, eet sende söylemek zorundasın sonuçta anlatıyosun ama.. tek gözüme kulağıma takılan bu oldu.

Re: Tarih-i Kadim

MesajGönderilme zamanı: 27 Eyl 2015 19:13
gönderen salihcyilmaz
-Skywalker- yazdı:
Resim

Facebook | Twitter | İnstagram | Blogger

İbn-i Heysem...


Kitaplari var mi bu adamin türkçe veya ingilizce baski temin edilebilecek? Bana biraz overrated geliyo bu adamlar ama çok iyi gözlemci olduklari konusunda ben de hem fikirim.

Re: Tarih-i Kadim

MesajGönderilme zamanı: 27 Eyl 2015 19:14
gönderen muhtaybar
İbn-i Heysem'in bir ilim adamında bulunması gereken temkin, ihtiyat ve ilmi şüphenin ne olduğu hususundaki görüşü şöyledir:

"Küçük yaştan beri insanların farklı inançlara sahip olmasına, her kesimin kendi görüşüne sıkıca bağlanmasına hep şüphe ile baktım. Çok iyi biliyordum ki hakikat tektir; o konudaki görüş ayrılıkları farklı yöntem kullanmaktan kaynaklanmaktadır... Akli bilgileri kavrayacak düzeye gelince gerçeğin kaynağını aramaya başladım. Olanca hırsımla zan ve şüphenin aldatmasından kurtaracak bir yöntem aradım... Çünkü gerçeği bulmak zor. ona giden yol sarp ve hakikat şüphelerle örtülüdür. Ulemaya iyimser gözle bakmak ise insanın yapısında vardır... Dolayısıyla önceki nesillerin kitaplarını inceleyen ve onlara iyimser gözle bakan hakikat arayıcısı olamaz. Gerçekte hakikat arayıcısı, kendisinin onlar hakkındaki görüşünü eleştirdiği gibi okuduklarını da eleştirip delillerle kanıtlayandır... Hakikat doğrudan amaçtır, onu arayan kimseyi onun varlığından başka hiçbir şey ilgilendirmez... Zira Allah ulemayı hata ve kusurdan korumuş değildir; eğer öyle olsaydı ulema arasında hiçbir ilim dalında ihtilaf bulunmaz ve herhangi bir konuda gerçeğe ilişkin görüşleri farklı olmazdı. Halbuki durum bunun tersidir... Bu sebeple ilmi eserleri inceleyen kimsenin amacı gerçeğin bilgisine ulaşmaksa kendisini o eserdeki fikirlerin hasmı (antitezi) yerine koyup o gözle okumalı ve bütün yönleriyle sorgulayıp eştirmeli; aynı zamanda kendi görüşünü de eleştirerek müellife karşı hoşgörüsüz davranmamalı. Böyle bir yöntem izleyecek olursa hakikatler apaçık ortaya çıkar... Bütün bunları dikkate alarak farklı düşünce ve inançları, çeşitli ilim ve dinleri araştırmaya koyuldum. Bunlar bana fazla bir şey vermediği gibi gerçeğe ulaşmak için bir yöntem, kesin bilgiye kavuşturacak yeni bir anlayış da kazandırmadı. Gerçeği bulmak için duyu verilerinden hareket ederek akli bilgiye ulaşmanın gerektiğini anladım."

Kaynak: http://www.islamansiklopedisi.info/dia/ ... 210069.pdf

Re: Tarih-i Kadim

MesajGönderilme zamanı: 16 Ara 2015 13:46
gönderen bergman
bugi seni kasım şeren e benzetiyorum :D

Re: Tarih-i Kadim [İlk Mesaj Güncellendi]

MesajGönderilme zamanı: 20 Ara 2015 00:38
gönderen bergman
olm ne biliyim lan adam bagımlılık yaptı bakınca adama aklıma sen geliyon :D